Desert placinta cu mere si gutui

de Nadyne in Dulciuri, 2 Iun 2017 | 5168 vizualizari

 

Cui nu-i place placinta cu mere? Sa ridice mana sus...

 

INGREDIENTE

Pentru foaie:

  • 500 g faina
  • 4 galbenusuri
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 180 ml lapte putin caldut
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 2 pliculete cu zahar vanilinat
  • 1 lingurita esenta de rom

Pentru umplutura:

  • 2 gutui
  • 4-5 mere potrivite
  • 150 g zahar
  • scortisoara
  • 1 ou pentru uns placinta
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere si gutui:

  Pregatim aluatul pentru foaia de placinta astfel: punem ingredientele in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine, in ordinea bine stiuta, intai ingredientele lichide, apoi cele solide, ultima fiind drojdia uscata care nu trebuie sa intre in contact cu primele. Pornim programul de framantare si cand este gata, lasam aluatul la dospit o ora, in loc caldut. 

  Daca dorim sa framantam aluatul manual, procedam in felul urmator: din 2-3 linguri de lapte caldut (nu fierbinte), 1 lingura zahar si drojdie facem o maia pe care o lasam la dospit 15-20 minute. Apoi, punem maiaua in castron, peste restul de ingrediente si incepem sa framantam pana obtinem un aluat neted, putin lipicios. Lasam, de asemenea, la dospit, o ora.

  Intre timp, pregatim umplutura. Merele si gutuile curatate si taiate cubulete se calesc cu zaharul, pana se inmoaie si se evapora zeama lasata, adaugam scortisoara si le lasam la racit.

  Dupa ce aluatul este gata, se rastoarna pe blatul uns cu ulei si cu sucitorul, intindem o foaie dreptunghiulara, groasa de 1-1,5 cm. Deasupra acesteia, asezam merele si rulam, cat se poate de strans.

   Asezam placinta in tava tapetata cu hartie de copt si o mai lasam la crescut aproximativ 20-30 minute.

  Dupa aceea, o ungem cu ou batut si introducem tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 35-40 minute sau pana cand placinta capata o culoare aurie.

  Rece, se pudreaza cu zahar pudra. Are un gust nemaipomenit, plin de arome imbietoare.

TIPS-URI

1

Chiar daca vi se pare aluatul putin moale, nu adaugati faina in exces. Lucrati cu mainile unse cu ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere si gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere(ca la mama)...